Fırında Beyaz Lahana Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane sarmalık beyaz lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 3 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Nane
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı su
- Tuz
Fırında Beyaz Lahana Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle lahanaları haşlayalım. Soğanı minik minik doğrayalım sıvı yağ da kavuralım. Salçasını ekleyip, kavurmaya devam edelim.
- Yıkadığımız bulgur ve pirinci ekleyip, karıştırarak kavuralım. Son olarak baharatlarını tuzunu ve ince kıyılmış maydanozunu ekleyip bir iki karıştırıp altını kapatalım.
- Daha sonra haşlanmış lahanamızı bir kaseye koyalım içine harçtan koyalım. Fotoğrafta görüldüğü üzere kapatalım. Daha sonra fırın kabına deseydin lahana ve iç bitene kadar bu süreci tekrar edelim.
- Üzeri içinde salça ile yağı kavurup su be tuz ek edelim kaynadıktan sonra dolmanın üzerine dökelim. Dilerseniz domateste ek edebilirsiniz.
- Üzerini ıslattığımız yağlı kağıtla kapatıp, 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.