bilgisayarci
FD Üye
Fırında Bezelyeli Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı bezelye
- 2 adet havuç
- 3 adet patates
- 350 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet soğan
- 3 adet sarımsak
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 2.5 su bardağı su
- 2 adet sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 domates rendesi (Yazdan hazırlanmış)
- Tuz
Fırında Bezelyeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak köftemizi hazırlıyoruz.
- Buzdolabına atıp dinlenmeye bırakalım.
- Bir tencereyi bezelyelerimizi alıp haşlayalım.
- Başka taraftan da patates ve havuçlarımızı yıkayıp küp küp doğrayalım.
- Tavaya alıp çok hafif kızartalım.
- Daha sonra haşlamış olduğumuz bezelyeleri süzüp fırın kabımıza alalım üzerine kızarmış olduğumuz patates ve havuçları da ekleyelim.
- Buzdolabında dinlenmiş olan köftelerimizi alıp yuvarlayalım bunları da tıpkı halde tavada çok hafif kızartalım.
- Köftelerimizi de fırın kabını ekleyelim.
- Sosumuza geçelim.Tavamıza çok hafif sıvı yağ koyup salçayı biraz kavuralım.
- Üzerine suyumuzu kekik rendelemiş olduğumuz sarımsağı yazdan hazırlamış olduğumuz bir domates rendesi ekledik.
- 1 -2 taşım kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- Hazırlamış olduğumuz bezelyeli patatesli köfteli harcımızın üzerine dökelim.
- Evvelce ısıtmış olduğumuz 190 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.Yemeğimiz hazır.Biraz dinlendirip servis yapalım.Afiyet olsun????????????????.