Fırında Bezelyeli Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 5 diş sarımsak
- 3 büyük patates
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 kavanoz bezelye
- Yemeklik parçalanmış tavuk
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Toz kırmızı biber
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Su
Fırında Bezelyeli Tavuk Tanımı Yapılışı
- Soğanları ve havuçları halka halka doğruyoruz.
- Patatesleri elma dilimi doğruyoruz.
- Sarımsakları soyup ortadan ikiye kesiyoruz.
- Kırmızı ve yeşil biberlerimizi dilediğiniz formda kesiyoruz.
- Doğradığınız tüm gereçleri bir kaba koyuyoruz.
- Üzerine yıkadığımız bezelyeleri ekliyoruz. Parçalanmış tavuklarımızı da ekliyoruz.
- Üzerlerine baharatlarımızı ve yağımızı döküyoruz.
- Başka bir kaba salçalarımızı koyuyoruz.
- Üzerine su ekliyoruz salçayla suyu düzgünce karıştırıyoruz.
- Suyla karıştırdığımız salçalı suyu materyallerimizin üzerine ekliyoruz tüm materyalleri elimizle güzelce harmanlıyoruz.
- Uygunca harmanladığınız gereçlerimizi fırın tepsisine alıyoruz.
- Evvelce ısıttığınız fırınınıza tepsiyi atıyoruz. 180 c de pişene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun .