Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Bezelyeli Tavuk

Fırında Bezelyeli Tavuk
0
107

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
firinda-bezelyeli-tavuk.jpg

Fırında Bezelyeli Tavuk Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 5 diş sarımsak
  • 3 büyük patates
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 kavanoz bezelye
  • Yemeklik parçalanmış tavuk
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Su

Fırında Bezelyeli Tavuk Tanımı Yapılışı

  1. Soğanları ve havuçları halka halka doğruyoruz.
  2. Patatesleri elma dilimi doğruyoruz.
  3. Sarımsakları soyup ortadan ikiye kesiyoruz.
  4. Kırmızı ve yeşil biberlerimizi dilediğiniz formda kesiyoruz.
  5. Doğradığınız tüm gereçleri bir kaba koyuyoruz.
  6. Üzerine yıkadığımız bezelyeleri ekliyoruz. Parçalanmış tavuklarımızı da ekliyoruz.
  7. Üzerlerine baharatlarımızı ve yağımızı döküyoruz.
  8. Başka bir kaba salçalarımızı koyuyoruz.
  9. Üzerine su ekliyoruz salçayla suyu düzgünce karıştırıyoruz.
  10. Suyla karıştırdığımız salçalı suyu materyallerimizin üzerine ekliyoruz tüm materyalleri elimizle güzelce harmanlıyoruz.
  11. Uygunca harmanladığınız gereçlerimizi fırın tepsisine alıyoruz.
  12. Evvelce ısıttığınız fırınınıza tepsiyi atıyoruz. 180 c de pişene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun ♥️.
Not : ben biberlerimi buzluktan kullanıyorum bu yüzden fotoğrafta farklı görünebilir. Sıvı yağınızı az katmaya ihtimam gösterirseniz hem hafif hemde lezzetli olacaktır.
 
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,738Kullanıcılar
myanardag0Son üye
Üst Alt