Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Bezelyeli Tavuk

Fırında Bezelyeli Tavuk
0
84

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Fırında Bezelyeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 konserve bezelye
  • 4-5 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet ortaboy havuç
  • 2-4 adet tavuk but
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ

Fırında Bezelyeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patates ve havuçları soyup küp küp doğrayıp yıkayıp süzüyoruz.
  2. Bezelyeyi de yıkayıp farklı bir yerde süzüyoruz.
  3. İnce ince soğan ve sarımsakları kıyıp zeytinyağı ile kavurup 2 yemek kaşığı salçayı da ekliyoruz.(istediğiniz ölçülerde tuz ve baharatları ekleyebilirsiniz)
  4. Ardından patates ve havuçları içine katıp karıştırıp 1 çay bardağı kaynamış suyu da ek edip kaynayınca 15-20 dk kadar kısık ateşte buharda pişiriyoruz.
  5. Akabinde bezelyelerde ek edip en üste butları koyup 2 su bardağı kaynamış suyu da ek edip 15 dk daha pişirip borcama alıyoruz.
  6. Üzerine tereyağını da ekliyoruz.
  7. Borcama aldığımız yemeğimize 2 su bardağı sıcak suya 1 yemek kaşığı salçayı daha ek edip düzgünce katıştırıp yemeğimize döküp 180 derece fırında suyunu çekip patatesi ve havucu yumuşuncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Fırında Bezelyeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt