Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması
0
18

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Fırında Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dolmalık biber
İç harcı için:
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 orta boy domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 silme çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Bir tutam kıyılmış dere otu
  • Yeteri kadar tuz (tuz miktarını nasıl seviyorsanız öyle ayarlayabilirsiniz)
Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım limonun suyu
  • 2 su bardağı kaynar su

Fırında Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce iç harcını hazırlayalım. Zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanı tavaya alalım.
  2. Soğanların rengi dönünce salçayı ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Ardından domates, ince doğranmış sarımsakları ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. İyice yıkadığımız pirinçi de ekleyip 2-3 daha kavurup ocaktan alalım.
  5. Maydanoz ve dere otunu da ekleyip karıştıralım, dinlenmeye bırakalım.
  6. Dolmalık biberleri çok dolu olmayacak şekilde dolduralım ve ağızlarını domates parçalarıyla kapatalım. (ben harcı için doğradığım domateslerin kabuklarıyla kapattım ve biberlerin arasına halka doğradığım soğanlardan da yerleştirdim).
  7. Sosu için tüm malzemeleri iyice karıştıralım ve biberlerin üzerinden gezdirerek borcama dökelim.
  8. Üzerini, yıkadığımız yağlı kağıtla kapatıp önceden ısıttığımız 200 derece fırında bir 30 dk pişmeye bırakalım.
  9. 30. Dk’dan sonra yağlı kağıdı alıp 30-40 daha üzerleri iyice kızarana kadar pişirelim. (fırından fırına fark edebilir, kontrollü olmakta fayda var).
Deneyeceklere afiyet şifa olsun.

Not: iç harcını kavurmayıp çiğden yapanlar da var ama ben kavurmayı tercih ediyorum. Tamamen damak zevkine bağlı. ????.

Fırında Biber Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt