Fırında Börek Tadında Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket haşlanmış makarna
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı süt
- 100 gram rendelenmiş peynir
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber yahut tozbiber
Fırında Börek Tadında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Büyükçe bir kabın içinde yoğurt ve yumurtaları çırpın.
- Sütü, damak tadınıza nazaran karabiber ve tuzunu atıp, karıştırın.
- Evvelden haşlanmış makarnayı içine ekleyerek bir hoş karıştırın.
- Borcamı tereyağ ile biraz yağlayın, makarnanın yarısını tepsiye dökün.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yahut beyaz peynir rastgele sevdiğiniz bir peynir çeşidi de olabilir.
- Kalan makarnayı dökün düzletin, üzerine tekrar bol bol rendelenmiş kaşar peyniri serpin, ben üzerine toz biber serptim üzeri daha hoş kızarır.
- Küçük bir tavada tereyağını eritin ve makarnanın her yerine değecek halde yağlayın.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecede yarım saat pişirmek kâfi afiyet olsun.