Fırında Brüksel Lahanası Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kg brüksel lahanası
- 2 tane patates
- Küçük (300-350 gr) brokoli
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı pulbiber
Fırında Brüksel Lahanası Tanımı Yapılışı
- Patateslerin kabuklarını soyalım, yıkayalım, iri iri doğrayalım, suda beklemeye alalım.
- Brokoliyi dal kısım ayıralım, yıkayalım, beklemeye alalım.
- Brüksel lahanalarını temizleyelim, yıkayalım, ortadan ikiye bölelim.
- Yıkayıp suyunu süzdüğümüz tüm sebzelerimizi ve tüm materyallerimizi yeterlice harmanlayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirelim, 180 derecede 25 dakika denetimli olarak pişirelim.Kolay gelsin ???? afiyet olsun ???? sevgiler ????.