bilgisayarci
FD Üye
Fırında But Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet tavuk but
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- Bezelye (isteğe göre)
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı salça biber
- 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında But Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları yıkayalım.
- Sonra hazırladığımız sosun içinde güzelce tavukları uygunca harmanlayıp sonra borcama tavukları dizelim.
- Sos kabına 1 yemek kaşığı salça ve yeteri kadar su ek edip borcama dökelim.
- İsteğe nazaran zerzevatları de yanlarına atalım 220 derece de yaklaşık 1 saat pişirdim.