Fırında Bütün Tavuk (Yumuşacık Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk bütün tavuk
- 3 adet patates
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Pişirme poşeti
Fırında Bütün Tavuk (Yumuşacık Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün tavuk güzelce yıkayın. Derince bir tencereye koyun ve üzerini kapatacak kadar su, tuz ek edin kaynatın. 15 dakika kaynadıktan sonra sudan çıkartın soğumasını bekleyin.
- Üzerine ve içine yoğurtlu karışımı uygunca sürün (Karışım: yoğurt, tuz, karabiber, kekik, köri, pul biber yeterlice karıştırın)
- Fırın poşetine koyun, yanına dört kesime bölünmüş patatesleri de koyun, poşetin ağzını kapatın poşeti kürdanla bir kaç yerinden delik açın.
- Önceden 250 derece ısıtılmış fırında pişirin. Son 5 dakikasını poşeti kesin ve pişirmeye devam edin rengi daha hoş kızarsın.