elektronikci
FD Üye
Fırında Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça (Tam doldurmadan)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Bütün Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğun üzerinde tüyleri varsa ise ilk önce onları yakalım.
- Sonra tavuğu yıkayalım. Tavuğun bacaklarını ip ile bağlayalım. Kanatlarını kürdan ile sabitleyelim.
- Tavuğun üzerini havlu kağıt ile kurulayalım.
- Sos için malzemeleri karıştırma kabına koyalım ve karıştıralım.
- Tavuğun üzerine sosu elimizle veya fırça ile sürelim.
- Fırın torbasına tavuğu yerleştirelim.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Tavuğun üzeri pişince fırın torbasından çıkarıp torbanın içindeki tavuk suyunu başka bi yere boşaltalım
- Tavuğun altının da kızarması için 5 -10 dakika fırının alt ayarı açıp tavuğun altını da kızartalım. Benim tavuğun ortalama 50 -55 dk da pişti. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin. Afiyet.