Fırında Çipura Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet çipura
- 1-2 adet patates
- 1-2 adet soğan
- 5-6 diş sarımsak
- Her bir balık için 2 adet defne yaprağı
- Tuz
- Baharat
Fırında Çipura Tanımı Yapılışı
- Çipuraları güzelce temizleyip yıkıyoruz.
- Üzerine çizikler atıyoruz ve içine sarımsak ve defne yapraklarından bir kaç yaprak koyuyoruz biraz da tuz serpiyoruz.
- Tepsinin yerini yağlayarak üzerine soğan ve patatesleri yuvarlak halde doğrayıp diziyoruz.
- En üste hazırladığımız çipuraları da koyarak daha evvelce ısıtılmış (180°) fırına koyuyoruz yaklaşık 20-30 dakika pişiriyoruz ( bu sizin fırınınıza bağlı erken de pişirebilir)
- Üstü hafif kızaran patatesleri de pişen tepsiyi alıp yeşilliklerle servis yapıyoruz.