
Fırında Çipura Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet çipura
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 adet domates
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım limon
- 2 adet defne yaprağı
- Fırın poşeti
Fırında Çipura Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Çipuralar temizlenir fırın poşetine konulur.
- Üstüne tuz, karabiber, pulbiber, zeytinyağı konulur.
- Patates halka formunda doğranır, domates dörde bölünür, havuç rendelenir, soğan doğranır, sarımsaklar 2 ye bölünür ve poşete koyulur.
- Limon ve defne yaprağıda eklenir.
- Poşetin ağzı bağlanır ve hepsi sosla karışsın diye sallanır.
- Poşetin üstüne bıçakla delik açılır.
- 200 derece fırında 40 dakika pişirilir. Afiyet olsun.