Fırında Çipura Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet çipura (600-700 gram)
- 2 adet büyük boy patates
- 10 diş sarımsak
- 2 adet büyük boy soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fırında Çipura Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yıkayıp soyduğumuz patateslerimizi halka halka doğrayıp yağlı kağıt serili borcama diziyoruz
- Ardından bir kapta sıvı yağ ve baharatları karıştırıp bir kısmını patateslerin üzerine sürüyoruz.
- Ardından üstüne balıklarımızı diziyoruz.
- Kalan sostan balıklara da sürüyoruz.
- Ardından ayıkladığımız sarımsakları balıkların ayrıldığı yerden içlerine diziyoruz ve kalan sostan sürüyoruz ve halka halka doğradığımız soğanları da üzerine yerleştiriyoruz.
- 180-200 derece arası fırında yaklaşık 30 40 dakika kontrollü şekilde pişiriyoruz.Kesinlikle kurumuyor harika ve yumuşacık şekilde pişiyor.Şimdiden afiyet olsun).