
Fırında Çıtır Kabak Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane kabak
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber, kimyon, top kekik
- 1 yemek kaşığı tatlı pul biber
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Dereotu ve pul biber
Fırında Çıtır Kabak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklarımızı çatalla çizikler atıp yıkıyoruz ve ortadan ikiye bölüp uzun uzun dilimleyip baharatlarıyla birlikte karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- 200 derece fırında denetimli olarak pişirelim.
- Fırından çıkınca servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
- Süslemek için ince doğranmış dereotu ve pul biber kullandım ???? tam bir diyet menüsü afiyetler olsun ????.