Fırında Çıtır Patates Tanımı İçin Gereçler
- 2-3 orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 2-2, 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı köri
- Tuz
- Kajun baharatı
- Pulbiber
- Karabiber
- ( istediğiniz baharatları istediğiniz kadar kullanabilirsiniz bu yüzden ölçü vermedim)
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- Kekik
- Pulbiber
- Tuz
Fırında Çıtır Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri çok büyük olmayacak formda parmak biçiminde doğruyoruz.
- Patateslerimizi bir kaba alıp tüm materyalleri ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
- Karıştırdıktan sonra yağlı kağıtla kapladığımız fırın tepsimize, üst üste gelmeyecek biçimde diziyoruz.
- 200 derece de çıtır olana kadar fırında kalacak. Çıtır olduktan sonra servis edebilirsiniz.
- Sos içinde tüm materyalleri küçük bir tabağa alıp karıştırıp servis edebilirsiniz.