Fırında Çıtır Patates Tanımı İçin Gereçler
- 8 tane orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 er çay kaşığı karabiber sarımsak tozu kırmızı toz biber kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz (Haşlama suyuna)
- Su (Patateslerin üzerini geçecek kadar)
Fırında Çıtır Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyun küp kesip yıkayın tuzlu suda kaynatın kaynadıktan 10 dakika sonra suyunu süzün tam pişmeyecek patatesler biraz canlı kalmaları gerekiyor.
- Suyu süzülen patatesleri fırın tepsisine koyun üzerine baharatları ekleyip karıştırın sonra mısır nişastasını koyun karıştır sonra tereyağı ve zeytinyağı karıştırıp patateslerin üzerine döküp karıştırın.
- Evvelden ısınmış 220 derece alt üst ayarda 40 dakika pişirin birinci 30. Dakikada patatesleri alt üst edin dikkatli olun patatesleri ezmeden.
- Fırından çıkartıp ister kahvaltıda ıster sade yada et balıkla servis edin afiyet olsun deneyeceklere ????.