Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Çıtır Tavuk Ve Kaşarlı Mantar

Fırında Çıtır Tavuk Ve Kaşarlı Mantar
0
21

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
firinda-citir-tavuk-ve-kasarli-mantar.jpg

Fırında Çıtır Tavuk Ve Kaşarlı Mantar Tanımı İçin Gereçler


Kaşarlı mantar:
  • 400 gram mantar kasesi
  • Tuz
  • Margarin ya da tereyağı
  • Rendelenmiş kaşar
Çıtır tavuk:
  • 1 (yarım) tavuk göğsü
  • 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu yoksa ekmek ufağı
  • Pul biber ya da toz biber
  • Zerdeçal
  • Tuz
  • Kimyon
  • 1/2 (yarım) çay bardağı un
  • 1 yumurta

Fırında Çıtır Tavuk Ve Kaşarlı Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Mantarların saplarını ayıklayıp kaselerini soyalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  2. İçlerine tuz serpip ufak ufak yağ koyalım içlerine.
  3. Bir kaba unu, bir kaba yumurtayı birine de galeta unu ile karıştırdığımız baharatları koyalım.
  4. Julyen ya da ızgaralık ince doğranmış tavukları evvel una bulayalım, fazla ununu silkeleyip evvel yumurta sonra da paneye bulayalım.
  5. Tepsiye dizip 15 dakika 180 derece evvelce ısıtılmış formda fırınlayalım.
  6. 15 dakika sonra çıkarıp kaşarları kaselere koyalım ve tavukları aykırı çevirelim. Bu biçimde 10 dakika kadar daha pişirelim tavuklarınız ince ise bu müddet kâfi olacaktır.
  7. 10 dakika sonra fırından alıp sıcak servis edebilirsiniz, afiyet olsun.
Fırında Çıtır Tavuk Ve Kaşarlı Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt