Fırında Çıtır Tavuk Ve Kaşarlı Mantar Tanımı İçin Gereçler
Kaşarlı mantar:
- 400 gram mantar kasesi
- Tuz
- Margarin ya da tereyağı
- Rendelenmiş kaşar
- 1 (yarım) tavuk göğsü
- 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu yoksa ekmek ufağı
- Pul biber ya da toz biber
- Zerdeçal
- Tuz
- Kimyon
- 1/2 (yarım) çay bardağı un
- 1 yumurta
Fırında Çıtır Tavuk Ve Kaşarlı Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantarların saplarını ayıklayıp kaselerini soyalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- İçlerine tuz serpip ufak ufak yağ koyalım içlerine.
- Bir kaba unu, bir kaba yumurtayı birine de galeta unu ile karıştırdığımız baharatları koyalım.
- Julyen ya da ızgaralık ince doğranmış tavukları evvel una bulayalım, fazla ununu silkeleyip evvel yumurta sonra da paneye bulayalım.
- Tepsiye dizip 15 dakika 180 derece evvelce ısıtılmış formda fırınlayalım.
- 15 dakika sonra çıkarıp kaşarları kaselere koyalım ve tavukları aykırı çevirelim. Bu biçimde 10 dakika kadar daha pişirelim tavuklarınız ince ise bu müddet kâfi olacaktır.
- 10 dakika sonra fırından alıp sıcak servis edebilirsiniz, afiyet olsun.