Fırında Çupra Tanımı İçin Gereçler
- İstenilen adette çupra
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- Tereyağı
- Sos için materyaller;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 limon suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak rendesi
Fırında Çupra Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yağlamış olduğumuz borcamın altına öncelikle patateslerimizi doğrayalım üzerine soğanlarımızı doğrayalım ve çupraları yerleştirelim.
- Çupraların üzerine iki üç çizik atalım ve sos için tüm gereçleri bir kasede karıştıralım (İsteyen limon ölçüsünü azaltabilir)
- Yapmış olduğumuz sosu balıkların her yerine sürelim ve kalan sos ile patatesleride soslayalım.
- Balıklarda çizik atmış olduğumuz yerlere biraz tereyağı koyalım isteğe nazaran defne yaprağı ve kapya biber, yeşil biber, havuç vs. koyabilirsiniz.
- 200 derece fırında güzelce pişirelim afiyet olsun.