Fırında Deniz Mahsullu Spagetti Tarifi Resimli
Fırında Deniz Mahsullu Spagetti
imagesfirindadenizmahsulluspagettitarifiresimli5ad45a5078744
MALZEMELERİ
450 gr konserve midye veya istiridye
225 gr ayıklanmış taze vaye dondurulmuş kucuk karides
12 bardak beyaz sofra şarabı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 cay kaşığı sarmısak sosu
450 gr soyulup doğranmış domates
400 gr cubuk makarna
2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Midyeleri soğuk suda temizleyin ve bir bıcakla sakallarını kesin Kabukları acılana dek şarapla haşlayın Midyeleri bir tabağa cıkarın Acılmamış olanları atın Pişirme suyunu tekrar kullanmak uzere ayırın Yağı ve sarmısağı 12 dk kavurun Domatesleri ekleyin
Bir kenara ayırdığınız pişirme suyunu, kucuk karidesleri ve maydanozları da katarak pişirin Tuz ve karabiberi ekleyin Makarnayı haşlayın 30 cm x45 cm'lik 4 parca aluminyum folyo veya parşomen kağıdı hazırlayın Her birini bir tabağın uzerine yayın Ayrı bir kapta makarnayı domates sosuyla karıştırın Midyeleri ekleyin Eşit miktarda soslu makarnayı folyolara yerleştirin Kenarlarını bukup bohca haline getirin Bohcalarınızı 150°C ısıtılmış fırında 810 dk pişirin Her bohcayı ayrı bir tabağa alarak servis yapın
Fırında Deniz Mahsullu Spagetti
imagesfirindadenizmahsulluspagettitarifiresimli5ad45a5078744
MALZEMELERİ
450 gr konserve midye veya istiridye
225 gr ayıklanmış taze vaye dondurulmuş kucuk karides
12 bardak beyaz sofra şarabı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 cay kaşığı sarmısak sosu
450 gr soyulup doğranmış domates
400 gr cubuk makarna
2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Midyeleri soğuk suda temizleyin ve bir bıcakla sakallarını kesin Kabukları acılana dek şarapla haşlayın Midyeleri bir tabağa cıkarın Acılmamış olanları atın Pişirme suyunu tekrar kullanmak uzere ayırın Yağı ve sarmısağı 12 dk kavurun Domatesleri ekleyin
Bir kenara ayırdığınız pişirme suyunu, kucuk karidesleri ve maydanozları da katarak pişirin Tuz ve karabiberi ekleyin Makarnayı haşlayın 30 cm x45 cm'lik 4 parca aluminyum folyo veya parşomen kağıdı hazırlayın Her birini bir tabağın uzerine yayın Ayrı bir kapta makarnayı domates sosuyla karıştırın Midyeleri ekleyin Eşit miktarda soslu makarnayı folyolara yerleştirin Kenarlarını bukup bohca haline getirin Bohcalarınızı 150°C ısıtılmış fırında 810 dk pişirin Her bohcayı ayrı bir tabağa alarak servis yapın