
Fırında Domates Soslu Kaşarlı Misket Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg kıyma
- 1 su bardağı çekilmiş ekmek içi (Yada galeta unu )
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 yumurta yarım çay bardağı sıvı yağ
- tuz karabiber, pul biber, kimyon
- Sıvı yağ
- 5 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz kara biber pul biber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Domates Soslu Kaşarlı Misket Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı uygun bir kaba alıyoruz geri kalan gereçlerin hepsini ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Köfte harcımızdan modüller alıp elimizde misket halinde yuvarlıyoruz.
- Kızgın yağda kızartıyoruz güveç kaplarımızın içine bölüştürüyoruz domatesleri robottan geçiriyoruz uygun bir tavaya alıyoruz.
- Salça tuz karabiber pul biber ekleyip ocakta 3-4 dakika kaynatıp köftelerimizin üzerine sosumuzu gezdiriyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.