Fırında Domatesli Kaşarlı Ekmek (Vejetaryen) Tanımı İçin Gereçler
- Birkaç dilim bayat ekmek
- 1-2 adet küçük domates
- 5-6 küçük dilim taze kaşar
- Biraz kekik (veya tercihe bağlı bir baharat)
Fırında Domatesli Kaşarlı Ekmek (Vejetaryen) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ufak uzunluk bir cam fırın kabının içine pişirme kağıdımızı serelim.
- Hafif bayat ekmek dilimlerimizi dizelim (benim sandviç ekmeğim vardı ben onu kullandım).
- Yuvarlak yuvarlak kestiğimiz küçük domateslerimizi ekmeklerin üzerine yerleştirelim.
- Ekmeklerin kalınlığını çok aşmayacak biçimde dilimlenmiş kaşarımızı domateslerin üzerine koyalım.
- Kaşarların üzerinde biraz kekik gezdirelim.
- Izgara modunda 175 dereceye ayarladığımız fırınımıza atalım.
- Kaşarların eriyişini ve ekmeklerin kenarlarından kızarışını denetim ederek, 10-15 dk. Pişirelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.