Fırında Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1, 5-2 su bardağı ılık su (350 ml)
- 4 su bardağı un (500 g)
- 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 1 yumurta
- Susam
- Çörek otu
Fırında Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak.Yoğurma kabının içerisine unu alalım.
- Üzerine tuzu ve kuru mayayı ekleyerek ortasını havuz formunda açalım ılık suyla hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Hamur yumuşak olduğu için elinize yapışabilir. Bu durumda elinizi ıslatarak hamuru daha kolay bir halde toparlayabilirsiniz.
- Daha sonra hamurun üzerini kapatalım ve üzerini bir bez ile sararak 40 dakika kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu elimizi yağlayıp çok fazla onunla oynamadan istediğiniz biçimi verip üzerine yumurta karışımından sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında altlı üstlü pişirelim. Deniyenlere şimdiden afiyet olsun ????.