teknolojiuzmani
FD Üye

Fırında Elmalı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy ayva
- 2 adet elma
- 6-7 adet karanfil
- 2 yemek kaşığı dolusu tozşeker
- 6-7 adet ayvanın çekirdeği
- 2-3 su bardağı (Ayva pişerken)
- 1 çay bardağı su (Tepsiye koymak için)
Fırında Elmalı Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayva yıkadıktan sonra ikiye bölelim, ortasındaki ayvanın çekirdeklerini bir tabağa alalım.
- Ortasını tatlı kaşığı ile oyalım kabuğunu soyalım. Tabağa oturması çok az düz keselim.
- Sonra düz bir tencereye koyalım 2-3 su bardağı koyalım 10 dakika pişirelim.
- Sonra fırın tepsisine alalım, içlerine kabuğu soyup, rendelediğimiz elmaları ayvaların ortasına pay edelim.
- Sonra üzerlerine 1 er yemek kaşığı tozşeker koyalım. Tepsinin etrafına karanfilleri ayva çekirdekleri serpelim. 1 çay bardağı su koyalım.
- Tepsinin üzerine önce yağlı kağıt sonra folyo ile kapatalım.
- Önceden ısıtılmış fırında; 180 derecede 20 dakika pişirelim. Sonra folyo ile kağıdı alalım üzeri açık 10 dakika daha pişirelim.
- Servis tabağına alalım üzerini arzuya göre süsleyelim afiyet olsun.
Fırında Elmalı Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı