bilgisayarci
FD Üye
Fırında Enfes Soslu Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1-2 tatlı kaşığı pul biber
- 3-4 diş sarımsak
Fırında Enfes Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çok lezzetli zerzevat yemeği,karnabaharı sevdiren tanım.
- Karnabaharı yıkayın ,ortadan ikiye bölün.
- Sonradan ince dilimleyin fotoğraftaki üzere.Fırın tepsisine dizin yağlı kağıt üzerine.
- Bir kasede sıvı yağı,tuz,pul biber ,toz kırmızı biber ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın.
- Pul biber ölçüsü 1 yahut 2 tatlı kaşığı yazdım o da size kalmış ,ben 2 tatlı kaşığı kullandım. Bu karışımdan fırça ile karnabahar üzerine sürün sos bitene kadar.
- Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 25-30dk pişirin,üstü kızarana kadar.
- Yanında 4 yemek kaşığı yoğurt ile servis edin,bol limonlu salata,işte size lezzetli diyet akşam yemeği. Yalnızca diyette olanlar değil herkes bu tanımı kullanabilir sağlıklı beslenme çok değerli. Bu yüzden sıhhatimize dikkat edelim,sağlıcakla kalın. ????