Fırında Erişteli Kabak Tanımı İçin Gereçler
- 2 küçük soğan
- 2 büyük domates
- 3 kabak
- 1 bardak erişte
- 1 tatlı kaşığı susam
- 150 gram kadar peynir (evde ne varsa)
- Biraz zeytinyağı
- Kekik, karabiber, kırmızı toz biber
- Kabak için un
Fırında Erişteli Kabak Tanımı Yapılışı
- Fırın kabına soğanları piyazlık doğrayıp yayıyoruz.
- Küçük doğradığımız domatesleri de üzerine yayıyoruz.
- Biraz tuz, biraz kekik ve çok az zeytinyağı gezdirip fırında alt üst kızarana kadar 10 dk kadar pişiriyoruz.
- 1 tatlı kaşığı susam ve erişteyi zeytinyağı ile kavuruyoruz, çok az su koyup hafif yumuşatıyoruz.
- Kabakları soyup, ince ince dilimliyoruz.
- Un, tuz, kırmızı toz biber karışımına bulayıp kızartıyoruz.
- Peyniri rondodan geçiriyoruz.
- Fırından soğan ve domatesleri alıp, üzerine erişteyi koyuyoruz.
- Sonra bir sıra kabak, kabakların üzerine gelecek üzere peynir ve tekrar kabak şeklinde üzerini kaplayana kadar diziyoruz.
- Tekrar fırında üzeri kızarıp peynirler eriyene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.