Fırında Et Şiş Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg et
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 -4 yemek kaşığı süt
- Yarım tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Dilerseniz baharatları çoğaltılabilir yahut azaltabilirsiniz yahut farklı baharat kullanabilirsiniz damak zevkinize nazaran
Fırında Et Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Etleri yıkayıp süzün.
- Kaba tüm materyalleri ekleyin etleri uygunca karıştırın bir saat buzdolabında dinlendirin.
- Daha sonra şişlere takıp, tepsiye yağlı kağıt alıp etleri dizelim.
- Daha sonra bir yağlı kağıt ıslatıp üstünü kapatalım.
- Bu türlü 200 derecelik fırında 20 dakika pişirelim.
- Daha sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp 20-25 dakika daha pişirelim.Böylelikle et suyunu çekecek ve kızaracak.
Fırında Et Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı