Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk

Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk
0
30

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
firinda-etimekli-besamel-soslu-tavuk.jpg

Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 1 paket mantar (400 gram)
  • 2 orta boy kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 paket etimek
Beşamel sos için ;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • Karabiber, tuz
Üzeri için ;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavukları küp doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
  2. Biraz kavrulduktan sonra tuzu ekleyelim.
  3. Mantarların kabuğunu soyup biraz büyük olacak şekilde doğrayalım.
  4. Kapya biberleri julyen keselim küpte doğrayabilirsiniz.
  5. Ayrı bir tavaya mantarları ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
  6. Daha sonra sıvı yağ ilave edip biraz kavurduktan sonra kapya biberleri ilave edelim.
  7. Kavrulduktan sonra ocağı kapatıp tavukları ilave edip karıştıralım.
  8. Beşamel sos için: tereyağını eritip unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
  9. Sütü azar azar ilave edip sürekli karıştıralım ki topaklanmasın.
  10. Koyu bir kıvam aldıktan sonra karabiber ve tuz ilave edip karıştıralım ocağı kapatalım.
  11. Tavuklu karışımın üzerine döküp karıştıralım.
  12. Dikdörtgen borcama 1 sıra olacak şekilde etimekleri dizelim ve üzerine tavuklu harcı her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
  13. Üzerine rendelenmiş kaşar serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun????.

Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt