Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
- 1 paket mantar (400 gram)
- 2 orta boy kırmızı biber
- Tuz
- 1 paket etimek
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 2 buçuk su bardağı süt
- Karabiber, tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları küp doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
- Biraz kavrulduktan sonra tuzu ekleyelim.
- Mantarların kabuğunu soyup biraz büyük olacak şekilde doğrayalım.
- Kapya biberleri julyen keselim küpte doğrayabilirsiniz.
- Ayrı bir tavaya mantarları ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ ilave edip biraz kavurduktan sonra kapya biberleri ilave edelim.
- Kavrulduktan sonra ocağı kapatıp tavukları ilave edip karıştıralım.
- Beşamel sos için: tereyağını eritip unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sütü azar azar ilave edip sürekli karıştıralım ki topaklanmasın.
- Koyu bir kıvam aldıktan sonra karabiber ve tuz ilave edip karıştıralım ocağı kapatalım.
- Tavuklu karışımın üzerine döküp karıştıralım.
- Dikdörtgen borcama 1 sıra olacak şekilde etimekleri dizelim ve üzerine tavuklu harcı her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
- Üzerine rendelenmiş kaşar serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı