
Fırında Etli Güveç Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet orta uzunluk güveç kabı
- 3 adet patlıcan
- 2 adet kırmızıbiber (kapya)
- 400 gram dana eti yada kuzu eti
- Tat vermesi için kemik
- 2 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 adet orta uzunluk patates
- 4 adet çarliston biber
- 1 tane kabak
- 5- 6 tane yaş fasulye (olmasa da olur lakin güvece çok yakışıyor)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 ceri adet domates (yada olağan küp kesilmiş domates)
Fırında Etli Güveç Tanımı Yapılışı
- Alacalı doğradığımız patlıcanları 15 dakika tuzlu suda bekletiyoruz.
- Suyu süzdürülen patlıcanlar uygun bir karıştırma kabına alınır.
- Üzerine irice doğranmış sebzeler (kırmızı biber, çarliston biber, soğan, patates), bir kaç diş sarımsak eklenir.
- Güveç kabının en altına soğanlar ince ince kesilip eklenir kemikler ve etler yıkanıp dizilir. Üzerine sebzeler eklenir.
- Sosu için farklı bir kaba 1 çay bardağı sıvı yağ alınır.
- Bir buçuk su bardağı sıcak su eklenir.
- Domates salçası ve biber salçası tuz ve baharatlar eklenerek yeterlice karıştırılır.
- Hazırlanan sos güvece döküyoruz.
- Üzerine tereyağı ve domates dilimleri dizilir.
- Üzerine güveç kapağını yoksa şayet ıslatılmış yağlı kağıt üzerine folyo ile kapatılır.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece ° fırında kapağı kapalı halde denetim edilerek 2, 5 – 3 saat pişiriyoruz.
- Şayet etleri dağılıyor ve zerzevatları pişmişse yemeğimiz servise hazırıdır afiyet olsun????????????.