
Fırında Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı (kemikli et de kullanabilirsiniz)
- 500 gram ayıklanmış taze fasülye
- 1 patlıcan (iri doğranmış tuzlu suda bekletilmiş)
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 3-4 diş doğranmış sarımsak
- 1 kabak (iri küp doğranmış)
- 3 adet domates (yemeklik doğranmış)
- 1 adet acı biber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Fırında Etli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Güvecin dibine doğranmış soğan ve et koyulur sonra sıra ile bütün sebzeler dizilir.
- En son sebzelerin üzerine doğranmış soğan ve domates koyulur acı biber dilimlenir en son tereyağ parçaları koyulur.
- Salçalar ve baharatları bir kaseye koyup sıcak su ile açılır ve sebzelerin üzerine gezdirilir, sıvı yağıda ekleyip fırın kağıt ile güvecin ağzı kapatılır.
- 200 derece ısınmış fırının en alt kısmında kaynayana kadar pişirilir, yarım saat kadar üst kısma alıp pişirilir.
- Pişme süresi fırına göre değişebilir bu yüzden 1-1, 5 saat arası sürebilir.
- Kontrol edip son yarım saat üzerini açıp orta katta pişirebilirsiniz.
Fırında Etli Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı