Fırında Etli Karışık Kızartma Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 2 adet domates
- 5 adet biber
- 5 6 diş sarımsak
- 200 gram et
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tane domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
Fırında Etli Karışık Kızartma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hem kolay hem de çok yağsız bir kızartma. Lakin bu sefer etli. İnşallah yapar ve beğenirsiniz.
- Üste yazdığım bütün materyalleri doğruyoruz.
- Büyüklükleri küp den biraz büyük olabilir. Doğradığımız bütün gereçleri bir büyük kaba alın ve bütün materyalleri içine koyun.
- Sıvı gereçleri de ekleyin ve uygunca karıştırın.
- Yağlı fırın tepsisine güzelce yayın.
- En son üstüne tereyağını modüllere ayırıp koyun.
- Boş bir yağlı kağıtı biraz ıslatın ve materyallerin üzerine serin.
- Kenarlarını da kapatın ki kurumasın. Yağlı kağıdı koymamızda ki sebep kurumasın diye.
- Evvelce ısıtılmış 220 derecelik fırında hepsi lokum üzere pişene kadar pişirin.
- Yoğurdu olağan kase kullandım ve içine büyük bir sarımsak rendeledim. Tuz atmadım zira sosuna atacaz hepsi ağır gelmesin.
- Domates sosu içinde bir tane domatesi rendeleyin.
- Ve yağı koyduğumuz tavaya sırası ile gereçleri ekleyin.
- Biraz kaynatın en son suyu da ekleyip yeterlice özleşmesini bekleyin. Ve altını kapatın.
- Sonra servis tabağına birinci evvel kızartma, domates sosu ve yoğurdu ekleyin. Afiyet olsun .