Fırında Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 200-250 gram kadar fasulye
- 250 gr kadar kuzu et
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- Tuz, karabiber ve pul biber
- 2.5 su bardağı kaynar su
Fırında Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyemizi bir gece önceden mutlaka suda bekletelim. Suda kararında bekletmek çok önemli çünkü çok bekletilirse iyice sertleşiyor ve pişirmekte zorlanılıyor. Akşamdan sabaha yeterli olacaktır.
- Suda beklettiğimiz fasulyemizi süzüp üstünü biraz geçecek su ile 50 dk kadar haşlayalım. Üzerindeki köpüklü kısmı almaya çalışalım çünkü o gazın bir parçada olsa azalması için önemli.
- Toprak güveç tenceremizi ocağa alalım. Yağ ile birlikte etimizi biraz kavuralım. Sonrasında kavurduğumuz etimizin üzerine küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı ekleyelim.
- Soğanlarımız hafif pembeleşinceye kadar karıştırmaya devam edelim. Baharatlarımızı ve salçamızı ekleyelim.
- Kaynar suyumuzu ilave edelim ve süzdüğümüz fasulyemizi de ekleyerek bir kere daha karıştırıp kapağı kapalı olarak fırına verelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 60 – 70 dk kadar pişirelim.
- Süre sonunda pişme kontrolü yaparak alıp servis yapabilirsiniz. Özellikle ana yemeklere çok yakışan ve türk mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden. Şimdiden afiyet olsun .