Fırında Etli Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk lahana
- 300 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı nane
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 yemek yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik, nane, sumak
- 1 su bardağı su
Fırında Etli Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahana tencerede yumuşayana kadar haşlanır. Çabucak soğuk suya sokulur.
- Soğan tuz, karabiber, domates, sıvı yağ, nane robottan geçirilir.
- Kıyma kaseye alınır.
- Geçirilen karışım yıkanmış pirinçle yoğurulur.
- Lahanadan saracağınız büyüklükte parçalanır alınır.
- İçine harç konulur sarılır.
- Sarılan yapraklar borcama dizilir.
- Sos materyalleri bir kasede karıştırılır.
- Üzerine gezdirilir.
- Önceden ısıtılmış fırına verilir.
- 200 derecede pişirilir.