Fırında Etli Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 3 adet patates
- 2 yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 5-6 tane arpacık soğan yahut 1 adet kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- Yarım çay bardağı domates püresi yahut 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
- Tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber (İsteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kibrit kutusu kadar tereyağı
- 1,5-2 su bardağı su
Fırında Etli Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben çanak tepside hazırladım. İstediğiniz bir fırın kabında hazırlayabilirsiniz.
- Kuşbaşı doğranmış eti, küp küp doğranmış patatesleri, arpacık soğanları, yemeklik doğranmış biberleri, salçayı, sıvı yağı sarımsakları ikiye bölelim ,baharatları(biraz acılı hoş oluyor) ve hepsini güzelce karıştıralım tepsiye yayalım.
- Üzerine 2 su bardağı su ek edelim. Üzerine tereyağını minik minik bölerek ekleyelim.
- Pişirme kağıdını ıslatıp, sıkalım tepsinin üzerine kapatalım onun üzerine folyo ile saralım.
- 200 derecede evvelden ısınmış fırında 40 dakika üzeri kapalı pişirelim ve üzerini açarak 20-25 dakika daha pişirip fırından alalım. Yemeğimiz sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun ????.