teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Etli Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 500-600 gram dana kuşbaşı
- 1 büyük kuru soğan
- Küçük 1 diş sarımsak
- Patates
- Sivri biber
- Domates (Miktarlar arzuya bağlı)
- Tuz
- Kara biber
- Kırmızı toz biber
- Kekik (Miktarlar damak tadınıza göre)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında Etli Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etimizi uygun bir tencereye alalım ocağa koyalım suyunu salıp iyice çekince tereyağı ve sıvı yağı (1 kaşığı patates için ayıralım) etin üzerine ilave edelim iyice kavuralım.
- Üzerine kıyılmış soğan küçük bir diş sarımsak ekleyelim kavurmaya devam edelim pembeleşince üzerine kaynar su ilave edelim altını kısalım ve orta ateşte pişirmeye bırakalım (Pişme süresi etin cinsine göre değişir bu yüzden saat veremiyorum)
- Etler yumuşayana kadar gerekirse su ilavesi yapalım öte yandan soyduğumuz patatesleri ince yuvarlak dilimleyelim 1 kaşık sıvı yağ az tuz az kekik ve pul biber serpelim karıştırıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar (tam pişmeyecek) pişirelim bu arada pişen etlere biber domates tuz ve baharatları ekleyip bir iki tur çevirelim 1 su bardağı su ekleyelim kaynayınca altını kapatalım ve pişen patateslerin üzerine ekleyelim.
- Domates biberle süsleyelim ve fırına verelim üzeri kızarana kadar pişirelim (Ön pişirme olduğu için bu süre kısa sürecek) ve servis edelim şifa olsun ????????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.