Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Etli Sebze Yemeği

Fırında Etli Sebze Yemeği
0
70

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
firinda-etli-sebze-yemegi-6.jpg

Fırında Etli Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 3 adet patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 kase taze bezelye
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Fırında Etli Zerzevat Yemeği Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle etimizi bir tavada suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Zerzevatları küçük küçük doğrayalım.
  3. Salçaları, baharatları 1 su bardağı su ile karıştıralım.
  4. Sonra zerzevatları, eti ve salçalı suyu ı bir kapta harmanlayıp borcama koyalım.
  5. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirip, ıslatılmış yağlı kağıt serelim.
  6. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
  7. Birinci yarım saatten sonra yağlı kağıdı kaldırıp patatesler pişene kadar pişirelim.
  8. Fırından çıkarıp pilav ve salata ile servis edebilirsiniz. Ben bazen pilav yerine patates püresi ile servis ediyorum.
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt