Fırında Etli Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 3 adet patates
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 kase taze bezelye
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- Sıvı yağ
Fırında Etli Zerzevat Yemeği Tanımı Yapılışı
- Öncelikle etimizi bir tavada suyunu çekene kadar pişirelim.
- Zerzevatları küçük küçük doğrayalım.
- Salçaları, baharatları 1 su bardağı su ile karıştıralım.
- Sonra zerzevatları, eti ve salçalı suyu ı bir kapta harmanlayıp borcama koyalım.
- Üzerine biraz sıvı yağ gezdirip, ıslatılmış yağlı kağıt serelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
- Birinci yarım saatten sonra yağlı kağıdı kaldırıp patatesler pişene kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp pilav ve salata ile servis edebilirsiniz. Ben bazen pilav yerine patates püresi ile servis ediyorum.