Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Etli Sebze Yemeği

Fırında Etli Sebze Yemeği
0
44

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
firinda-etli-sebze-yemegi.jpg

Fırında Etli Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana kuşbaşı
  • 2 adet orta boy patates
  • 3 adet orta bot soğan
  • 7-8 adet cherry domates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 4 adet kıl biber ( acı veya tatlı )
  • 6-8 adet sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İsteğe bağlı kekik ve pul biber
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Haşladığımız etimizin suyundan; salçalar sos kıvamına gelene dek ekliyoruz. Ortalama 1,5 su bardağı et suyu, yoksa içme suyu.
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Fırında Etli Sebze Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz. Sonrasında kuşbaşı doğranmış etlerimizi düdüklü tenceremizde haşlıyoruz.
  2. Bu süreçte tüm sebzelerimizi etimizin büyüklüğünde küp küp doğruyoruz.
  3. Fırın tepsimize alıp baharatları ekleyip iyice harmanlıyoruz.
  4. Etlerimizi de kevgire düdüklümüzde çıkartıp sebzelerimize ekleyip yeniden karıştırıyoruz.
  5. Et suyumuzu ve salçalarımızı sıvı sos kıvamını alana kadar çırpıyoruz, homojen hal aldığında tepsimizdeki sebze ve etlerimizin üzerlerine gelecek şekilde sosumuzu ekliyoruz.
  6. Fırında suyun bir kısmı buharlaşacaktır, sulu yemek tadında seviyorsanız sos miktarını arttırabilirsiniz.
  7. Üzerlerine minik tereyağ parçaları ekleyip fırına veriyoruz ve fırını 150 dereceye alıp 40-45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun :).
Fırında Etli Sebze Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,312Kullanıcılar
aarassqeSon üye
Üst Alt