
Fırında Etli Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dana kuşbaşı
- 2 adet orta boy patates
- 3 adet orta bot soğan
- 7-8 adet cherry domates
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 4 adet kıl biber ( acı veya tatlı )
- 6-8 adet sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- İsteğe bağlı kekik ve pul biber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Haşladığımız etimizin suyundan; salçalar sos kıvamına gelene dek ekliyoruz. Ortalama 1,5 su bardağı et suyu, yoksa içme suyu.
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Fırında Etli Sebze Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz. Sonrasında kuşbaşı doğranmış etlerimizi düdüklü tenceremizde haşlıyoruz.
- Bu süreçte tüm sebzelerimizi etimizin büyüklüğünde küp küp doğruyoruz.
- Fırın tepsimize alıp baharatları ekleyip iyice harmanlıyoruz.
- Etlerimizi de kevgire düdüklümüzde çıkartıp sebzelerimize ekleyip yeniden karıştırıyoruz.
- Et suyumuzu ve salçalarımızı sıvı sos kıvamını alana kadar çırpıyoruz, homojen hal aldığında tepsimizdeki sebze ve etlerimizin üzerlerine gelecek şekilde sosumuzu ekliyoruz.
- Fırında suyun bir kısmı buharlaşacaktır, sulu yemek tadında seviyorsanız sos miktarını arttırabilirsiniz.
- Üzerlerine minik tereyağ parçaları ekleyip fırına veriyoruz ve fırını 150 dereceye alıp 40-45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun
.