Fırında Etli Sebzeli Kebap (İftarda Şahane Seçim) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram dana ya da kuzu kuşbaşı
- 1 çorba kasesi bezelye
- 1 tane orta uzunluk patates
- 1 tane havuç
- 1 tane soğan
- 1 tepeleme yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Bir modül kaşar peyniri
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Fırında Etli Sebzeli Kebap (İftarda Kusursuz Seçim) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dana eti kullandığım için evvelden eti haşladım. Kuzu eti kullanırsanız buna gerek yok.
- Patates havuç küp küp doğrayalım.
- Soğanı rendeleyelim.
- Zeytinyağı ve tereyağı karışımında kavuralım.
- Üzerine salçayı ek edip kavurmaya devam edelim.
- Üzerine eti ve 1 su bardağı suyu ek edip kaynayınca altını kapatalım.
- Fırın kabına bezelye havuç ve patatesi alalım.
- Üzerine kavurduğumuz etli karışımı ek edelim.
- Baharat ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
- Fırın kabı üzerini folyo ya da yağlı kağıtla kapatalım.
- 200 derecede ısınmış fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kapalı 15 dakika üzeri açık pişirelim ve pişmiş mi diye denetim edelim.
- Pişen yemeğimiz üzerine kaşar peyniri rendeleyip birkaç dakika fırında tutalım. Yemeğimiz hazır afiyet olsun ????.