️Fırında Etli Sebzeli Küçük Güveç Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo az yağlı et
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 2 adet yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 3 tane orta uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Kırmızı pulbiber/karabiber/tuz
- Küçük kasede kaşar peynir rendesi
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
️Fırında Etli Sebzeli Küçük Güveç Tanımı Yapılışı
- Etleri istediğiniz büyüklükte doğrayıp, tencereye koyalım.
- Soğanımızı ve biberlerimizi doğrayıp et suyunu çekince hepsini birlikte çok hafif kavuralım.
- İçine küp küp doğradığımız patatesleri/patlıcanları salçayı ek edelim.
- 2 su bardağı su koyup çok az da olsa kavuralım. Ve altını kapatalım.
- Daha sonrada hafif kalın kalın, küp küp doğradığımız kabakları çok az yağda kavurup öbür yaptığımız etli patatesli karışıma ek edelim.
- Sarımsağını da ekleyip küçük güveçlere koyalım.
- Bir tepsinin içine azıcık su koyup yavaşça güveçleri içine koyup fırına atalım.
- 10 dk sonra üzerine kaşar rendesi koyup, kaşarlar kızarana kadar fırında bekletelim.
- Veeee yanında pirinç pilavı yada yanına soslu bulgur pilavı eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun.