Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Etli Sebzeli Tava

Fırında Etli Sebzeli Tava
0
40

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
firinda-etli-sebzeli-tava.jpg

Fırında Etli Sebzeli Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı (Dana eti kullanırsanız ön haşlama yaparsınız)
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 büyük domates
  • 5 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1demet maydanoz
Sosu için
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 Çay kaşığı kekik
  • 1 su bardağı su

Fırında Etli Sebzeli Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce patlıcani alacalı sayarak tuzlu suya doğrayalım. Patatesleri de küp küp doğrayalım üzerine su koyup bekletelim ve sebzeleri süzgece alıp musluk altına suya tutalım bir kenara alalım. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayalım.
  2. Sarımsakları soyalım hazır edelim. Biberleri yarım parmak şeklinde, domatesleri kabuklarını soyup dilim şeklinde doğrayalım.
  3. Etleri tepsiye alalım. Üzerine doğradığımız malzemeleri sırası ile alalım. Maydanozları iri şekilde doğrayalım. Tuzunu atalım karıştıralım ve tepsiye düzgünce bastıralım.
  4. Sos malzemelerini bir kase içine alalım 1 su bardağı su ile iyice özeyelim tepsinin üzerine gezdirerek dökelim.
  5. Pişirme kağıdını ıslatıp sıkarak üzerine hava almayacak şekilde kapatalım. 200 derece de ısınmış fırına da 1 saat pişirdim. Etler ve sebzeler yumuşacık çok lezzetli pişmişti. Afiyet olsun :)).
Fırında Etli Sebzeli Tava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt