Fırında Etli Sebzeli Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı (Dana eti kullanırsanız ön haşlama yaparsınız)
- 2 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 2 büyük domates
- 5 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 1demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 Çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı su
Fırında Etli Sebzeli Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patlıcani alacalı sayarak tuzlu suya doğrayalım. Patatesleri de küp küp doğrayalım üzerine su koyup bekletelim ve sebzeleri süzgece alıp musluk altına suya tutalım bir kenara alalım. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayalım.
- Sarımsakları soyalım hazır edelim. Biberleri yarım parmak şeklinde, domatesleri kabuklarını soyup dilim şeklinde doğrayalım.
- Etleri tepsiye alalım. Üzerine doğradığımız malzemeleri sırası ile alalım. Maydanozları iri şekilde doğrayalım. Tuzunu atalım karıştıralım ve tepsiye düzgünce bastıralım.
- Sos malzemelerini bir kase içine alalım 1 su bardağı su ile iyice özeyelim tepsinin üzerine gezdirerek dökelim.
- Pişirme kağıdını ıslatıp sıkarak üzerine hava almayacak şekilde kapatalım. 200 derece de ısınmış fırına da 1 saat pişirdim. Etler ve sebzeler yumuşacık çok lezzetli pişmişti. Afiyet olsun ).