Fırında Etli Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı dana et
- 1 tane soğan
- 10 tane sivri biber (evde kalmamış çarliston kullandım)
- 3 adet kırmızı biber
- 2 büyük domates
- 6 diş sarımsak
- Tuz,karabiber, pulbiber, kimyon,kekik
- 50 ml zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarim su bardağı su
- 6 yemek kaşığı tereyağı
Fırında Etli Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı,kırmızı biberi ,yeşil biberi domatesleri küp küp doğrayalım.
- Borcama hepsini alalım ve kuşbaşını da içine koyalım.
- Ardından zeytinyağı, baharatlarını ve doğramadan sarımsakları koyalım güzelce harmanlayalım yani karıştıralım.
- Sosu için kase içinde salça suyu özeyelim ve harcımızın her yerine gelecek halde dökelim.
- Islattığımız yağlı kağıdı fotoğrafta gördüğümüz üzere üstüne örtelim, akabinde folyo ile üstünü örtelim açık yer kalmasın etimiz hoş pişmesi için.
- 200 dc fırında birinci etapta 1 saat pişirelim.
- Piştikten sonra folyo yu ve yağlı kağıdı üstünden alalım tereyağımızı koyalım birde o denli 20 dk daha fırında pişirelim.
Fırında Etli Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı