Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Etli Sote

Fırında Etli Sote
0
69

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Fırında Etli Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı dana et
  • 1 tane soğan
  • 10 tane sivri biber (evde kalmamış çarliston kullandım)
  • 3 adet kırmızı biber
  • 2 büyük domates
  • 6 diş sarımsak
  • Tuz,karabiber, pulbiber, kimyon,kekik
  • 50 ml zeytinyağı
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarim su bardağı su
Üzeri için;
  • 6 yemek kaşığı tereyağı

Fırında Etli Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanı,kırmızı biberi ,yeşil biberi domatesleri küp küp doğrayalım.
  2. Borcama hepsini alalım ve kuşbaşını da içine koyalım.
  3. Ardından zeytinyağı, baharatlarını ve doğramadan sarımsakları koyalım güzelce harmanlayalım yani karıştıralım.
  4. Sosu için kase içinde salça suyu özeyelim ve harcımızın her yerine gelecek halde dökelim.
  5. Islattığımız yağlı kağıdı fotoğrafta gördüğümüz üzere üstüne örtelim, akabinde folyo ile üstünü örtelim açık yer kalmasın etimiz hoş pişmesi için.
  6. 200 dc fırında birinci etapta 1 saat pişirelim.
  7. Piştikten sonra folyo yu ve yağlı kağıdı üstünden alalım tereyağımızı koyalım birde o denli 20 dk daha fırında pişirelim.
Yapanlara afiyet şifa olsun.Not. Dana ettiniz yağlı ise son etapta tereyağı koymanıza gerek yok. .

Fırında Etli Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt