Fırında Konut Yoğurdu İmali Tanımı İçin Gereçler
- 3 litre çiğ inek sütü
- 3 kaşık yoğurt
Fırında Konut Yoğurdu Üretimi Tanımı Yapılışı
- Tencerenin için sütü koymadan evvel suyla çalkalayalım ve dökelim.
- Sütü ek edip orta ateşte kaynayana kadar kepçe ile havalandırarak pişirelim.
- Kaynayınca altını kısıp 5-10 dakika daha ocakta tutalım. Soğuması için ocaktan alalım.
- Bu sırada fırını 60 dereceye ayarlayıp kullanacağımız cam kavanozları içine alıp 10 dakika ısıtalım.
- Tencerede mayalayacaksak şayet yalnızca fırını 60 dereceye getirip 10 dakika çalıştıralım.
- Serçe parmağımızı süte değdirerek 7 ye kadar sayalım. Parmağımız 7 ye geldiğimizde ısıyı hissediyorsa süt mayalanmaya hazır olmuş demektir.
- Mayalık yoğurdun üzerine 1 kepçe sütten dökerek homojen karışım elde edelim.
- Tahta kaşık kullanarak karışımı tencerenin orta kısmından dökerek 3-4 sefer karıştıralım.
- Kavanozları fırından çıkartalım ve tenceredeki sütü kavanozlara bölüştürelim.
- Kavanozların ağız kısmı açık halde fırına sallamadan yerleştirelim.
- Ya da tencereyi ağzı açık halde fırına koyarak fırının kapağını kapatalım.
- Ben 6,5-7 saat beklettim. Yoğurtlarımızı buzdolabına yeniden ağzı açık biçimde kaldıralım ve bir gece(8 saat) bekletelim. Sonraki güne taş üzere mesken yoğurdumuz hazır. Afiyet olsun.