
Fırında Fit Pırasalı Mücver Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram ayıklanmış pırasa
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- Yarım çay bardağı ince bulgur
- Yarım çay bardağı kaynar su
- 3 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
- 3-4 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, pul biber
- Susam, çörekotu
Fırında Fit Pırasalı Mücver Tanımı Yapılışı
- Bulguru kaynar suda 10 -15 dk şişmesi için bekletelim.
- Pırasaları ince ince doğrayalım daha sonra soğanı yemeklik doğrayıp iki üç yemek kaşığı zeytinyağı ile yumuşayıncaya kadar soteleyelim.
- Soğumaya bırakalım.
- Beyaz peyniri rendeleyelim.
- Geniş bir kaba(ben kare borcam tercih ettim)
- Birinci evvel soğuyan pırasamızı koyup daha sonra susam ve çörekotu hariç tüm materyallerimizi koyalım.
- Kaşık yardımıyla karıştırıp cıvık bir kıvam elde edin.
- Son olarak susam ve çörekotunu üstüne serpip evvelce ısıtılmış fırında 190 derecede 45 dakika boyunca pişirin. Afiyet olsun????️????.