Fırında Hamsi Kızartması Tanımı İçin Materyaller
- 600 gram hamsi
- 1 çorba kaşığı mısır unu
- 2 çorba kaşığı un
- Tuz ve sıvı yağ
Fırında Hamsi Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamsilerimizi ayıklayıp, uygunca yıkayalım. Suyunu düzgünce süzüp, cam bir kasede tuz ve uçları ek ediyoruz.
- Düzgünce una bulayıp, yağlı kağıt serilmiş borcamın alt kısmını yağlayın, balıkları dizip, üzerine bir ölçü daha sıvı yağ ek edip, 200 derecede fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen balıklarımız salata ve farklı yeşillikler eşliğinde servise hazırdır.
- Kış mevsiminin olmaz ise olmazı tahin helvası da balığın en güzel arkadaşıdır,. Afiyetler olsun.