Fırında Hindi But Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet hindi but
- 3 adet kapya biber
- 3 adet çarliston biber
- 3 adet kuru soğan
- 6 adet patates
- Sıvıyağ, tuz
Fırında Hindi But Tanımı Yapılışı
- Hindi butlarımızı güzelce yıkıyoruz, bıçak yardımıyla güzelce pişmesi için kesikler atıp güzelce gerili önlü yağlayıp tuzluyoruz.
- Soğanlarımızı halka formunda ikiye bölüp butların altına yerleştiriyoruz.
- 180 derece fırına veriyoruz.
- Patateslerimizi halka biçiminde ikiye bölüp, biberlerimize de çizikler atıyoruz.
- Butlarımız yarı pişmişken fırından çıkarıp sebzelerimizi dizip tekrar fırına verip nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.