Fırında Ispanak Graten Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar peyniri
Fırında Ispanak Graten Tanımı Yapılışı
- Ispanakları bol suda yıkayalım ve hafifçe haşlayalım.
- Haşlanan ıspanakları kevgirle sudan alalım.
- Öteki yandan küçük bir tencere de doğradığımız patates ve havuçları tencereye alıp haşlayalım. Çok pişmeyecek biçimde haşlamaya dikkat edelim.
- Tavamıza aldığımız soğanları sıvı yağ da yavaşça pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine domates salçasını üzerine ekleyip karıştıralım.
- Üzerine haşlanmış ve suyu süzülmüş ıspanakları ve haşlanmış patates ve havuçları ekleyip güzelce kavuralım ve tuzunu baharatını da ekleyip ocaktan alalım.
- Hazırladığımız sebzeli harcı kabımıza alalım.
- Beşamel sos; Tereyağı ve sıvı yağ karışımını tencereye alalım.
- Yağ eriyince unu ekleyip karıştırarak kavuralım.
- Bir çırpıcı ile süratlice çırparken sütünü yavaş yavaş ek edin ve karıştırmaya devam ederek kaynayıncaya kadar pişirin.
- Kıvam alıp kaynadıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın.
- Sebzeli harcın üzerine beşamel sosunu yayın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- 180 derece fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun .