Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Ispanak Graten

Fırında Ispanak Graten
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda-ispanak-graten.jpg

Fırında Ispanak Graten Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Sıvı yağ
Beşamel sosu için;
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Fırında Ispanak Graten Tanımı Yapılışı

  1. Ispanakları bol suda yıkayalım ve hafifçe haşlayalım.
  2. Haşlanan ıspanakları kevgirle sudan alalım.
  3. Öteki yandan küçük bir tencere de doğradığımız patates ve havuçları tencereye alıp haşlayalım. Çok pişmeyecek biçimde haşlamaya dikkat edelim.
  4. Tavamıza aldığımız soğanları sıvı yağ da yavaşça pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Üzerine domates salçasını üzerine ekleyip karıştıralım.
  6. Üzerine haşlanmış ve suyu süzülmüş ıspanakları ve haşlanmış patates ve havuçları ekleyip güzelce kavuralım ve tuzunu baharatını da ekleyip ocaktan alalım.
  7. Hazırladığımız sebzeli harcı kabımıza alalım.
  8. Beşamel sos; Tereyağı ve sıvı yağ karışımını tencereye alalım.
  9. Yağ eriyince unu ekleyip karıştırarak kavuralım.
  10. Bir çırpıcı ile süratlice çırparken sütünü yavaş yavaş ek edin ve karıştırmaya devam ederek kaynayıncaya kadar pişirin.
  11. Kıvam alıp kaynadıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın.
  12. Sebzeli harcın üzerine beşamel sosunu yayın.
  13. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  14. 180 derece fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun :).
 
858,488Konular
981,508Mesajlar
29,647Kullanıcılar
qazaq12Son üye
Üst Alt