Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Ispanaklı Börek (Kömbe)

Fırında Ispanaklı Börek (Kömbe)
0
40

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
firinda-ispanakli-borekkombe.jpg

Fırında Ispanaklı Börek (Kömbe) Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
  • 1 bağ ıspanak
  • 3 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Ortası için:
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Üzeri için:
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı

Fırında Ispanaklı Börek (Kömbe) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un,tuz,suyla hamur yoğurulur.
  2. Ispanaklar yıkanır doğranır.
  3. Soğanlar ince doğranır, yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça ve baharat eklenir.
  4. Pişmiş soğan ıspanağa eklenir.
  5. Hamur 8 beze yapılır ve tepsi büyüklüğüne nazaran açılır.
  6. Yağlanmış tepsiye açılan hamur yerleştirilir.
  7. Üstü yağlanır.
  8. Bu biçimde 3 hamur dizilir ve üzerine yağlamadan iç harcımızın yarısı eklenir. 2 hamurdan sonra kalan harç eklenir ve üste 3 hamur dizilir.
  9. Tepside kesildikten sonra üzerine yağ ve yoğurttan hazırladığımız sos dökülür.
  10. Fırında pişirilir (200 derecede 50 dakikada pişti). Afiyet olsun.
Fırında Ispanaklı Börek (Kömbe) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt