Fırında Ispanaklı Börek (Kömbe) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 bağ ıspanak
- 3 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Fırında Ispanaklı Börek (Kömbe) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un,tuz,suyla hamur yoğurulur.
- Ispanaklar yıkanır doğranır.
- Soğanlar ince doğranır, yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça ve baharat eklenir.
- Pişmiş soğan ıspanağa eklenir.
- Hamur 8 beze yapılır ve tepsi büyüklüğüne nazaran açılır.
- Yağlanmış tepsiye açılan hamur yerleştirilir.
- Üstü yağlanır.
- Bu biçimde 3 hamur dizilir ve üzerine yağlamadan iç harcımızın yarısı eklenir. 2 hamurdan sonra kalan harç eklenir ve üste 3 hamur dizilir.
- Tepside kesildikten sonra üzerine yağ ve yoğurttan hazırladığımız sos dökülür.
- Fırında pişirilir (200 derecede 50 dakikada pişti). Afiyet olsun.