Fırında Ispanaklı Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket makarna
- Yarım kilo kadar ıspanak
- 2-3 kaşık sıvı yağ
- 1 kuru soğan
- Karabiber,
- Tuz, kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 bardak süt
- Tuz ve az bişey karabiber
- Kaşar peyniri rendesi
Fırında Ispanaklı Makarna Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak tavaya yemeklik doğranmış soğan ve sıvı yağ eklenir ve kavrulur.
- Daha sonra yıkanmış ve doğranmış ıspanaklar ek edilir ve karıştırılır.
- Ispanak kavrulunca baharatlar eklenir.
- Makarna haşlanır.
- Ispanak ve makarna bir kap yada tencerede karıştırılır.
- Öteki bir tencerede tereyağı ve un kavrulur ve süt azar azar ek edilerek topaklık kalması engellenir.
- Çokça karıştırın ki altı yanmasın orta ateşe alabilirsiniz.
- Kıvamını alınca tuz ve karabiber eklenir.
- Makarna karışımına biraz beşamel sosu eklenir karıştırılır.
- Borcama makarna karışımı dökülür üzerine kalan beşamel sosu gezdirilir ve kaşar rendesi serpilir.
- Evvelden ısıtılmış 200 deredelik fırında kızarana kadar pişirilir.
- Birinci sıcaklığı gidince keserek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.