Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Ispanaklı Mücver

Fırında Ispanaklı Mücver
0
72

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
firinda-ispanakli-mucver.jpg

Fırında Ispanaklı Mücver Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet orta uzunluk kabak
  • 4-5 ağaç karnabahar
  • 2 tane havuç
  • Yarım bağ ıspanak
  • 1 adet küçük uzunluk pırasa
  • 1 tane taze soğan
  • Yarım demete yakın dere otu
  • 1 tutam maydanoz
Sosu için;
  • 2 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Pulbiber
Üzeri için;
  • Susam
  • Çörek otu

    Fırında Ispanaklı Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
    Not EkleTanımı Yazdır
Hazırlanışı
  1. Kabaklar, karnabahar ve havuçlar rendelenir.
  2. Kabakların, karnabaharın ve havuçların suyu sıkılır.
  3. Maydanoz, taze soğan ve dere otu ince formda kıyılır.
  4. Pırasa temizlenir.
  5. Halkalar halinde doğranır.
  6. Ispanak ince biçimde doğranır ve tüm sebzeler bir kapta harmanlanır.
  7. Bir kasede yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu, un, ve baharatlar eklenip çırpılır.
  8. Yaptığımız sos sebzelerin üzerine gezdirilir ve yeterlice karıştırılıp tüm sebzelerin sos bulanması sağlanır.
  9. Yağlı kağıt serilmiş olan borcama karışım dökülüp yaydırılır.
  10. Üzerine susam ve çörek otu atılır.
  11. 180 derecede evvelce ısıtılan fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun????????.
Fırında Ispanaklı Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,242Mesajlar
30,154Kullanıcılar
fvhsfbSon üye
Üst Alt