Fırında Ispanaklı Soslu Somon Balığı Tanımı İçin Gereçler
- 7 adet somon eti (Kişi sayısına nazaran ölçüsü ayarlayabilirsiniz )
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 5-6 adet çeri domates
- 5-6 adet kültür mantarı
- 1 demet ıspanak
- 1 paket krema
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Tuz kara biber
- Pul biber
Fırında Ispanaklı Soslu Somon Balığı Tanımı Yapılışı
- Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz.
- Zeytinyağ tereyağ ekleyip ocakta kavuruyoruz.
- Daha sonra domatesleri ortadan ortadan ikiye bölüp mantarları doğrayıp kavurmuş olduğumuz soğana ekleyip 2-3 dk daha kavuruyoruz.
- Daha sonra krema ekleyip karıştırıyoruz.
- 2-3 dk daha pişirdikten sonra ıspanakları ekliyoruz tuz ve baharatlarını ek edip 2-3 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.
- Somon etlerini bir tepsiye diziyoruz.
- Üzerine hazırlamış olduğumuz sosu döküp 200 derece öncen ısıtılmış fırında 35-40 dk pişiriyoruz.Deneyenlere afiyet olsun.