Fırında Ispanaklı Toplar Tanımı İçin Materyaller
- 700 gram ıspanak
- 3 adet yumurta
- 200 gram rende mozerella
- 1,5 su bardağı tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Fırında Ispanaklı Toplar Tanımı Yapılışı
- Ispanakları güzelce yıkayın, yıkadığınız ıspanakları geniş bir karıştırma kabına alın ve üzerine üstünü biraz geçecek kadar kaynar su dökün.
- Akabinde üzerini bir tabakla kapatın ve 3 dakika bekletin.
- 3 dakika sonra ıspanakları soğuk su ile durulayın.
- Ellerinizi kullanarak ıspanakların suyunu çıkartın.
- Pişmiş ıspanakları doğrama tahtasına alıp ince ince doğrayın.
- Son olarak karıştırma kabına ıspanak ve bütün materyalleri ekleyip karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. (çok yapışırsa biraz daha un ekleyebilirsiniz. ).
- 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
- Sevdiğiniz bir sosla servis edebilirsiniz.